Acne & littekens

Kom voorgoed af van je acne en of littekens

Door acne heeft onze huid heel wat te verduren en soms is de huid niet in staat om de schade van acne goed te herstellen. Ontstekingen door acne kunnen resulteren in acne-littekens en die kunnen we als zeer storend ervaren.

Met een intensieve acne huidbehandeling kun je veel problemen door acne verhelpen en voorkomen. Je huid oogt en voelt een stuk rustiger na de acne behandeling of we zorgen dat de acne littekens verminderen.

  • samen met jou bepalen wij welke behandeling ingezet zal worden
  • uitdrukken van comedonen (mee-eters) en acne (puistjes)
  • chemische peeling d.m.v. duo peeling salicyl en appelzuur
  • gebruik van het microdermabrasie apparaat bij o.a. acne littekens
  • fractionele laser behandeling

Wij staan geregistreerd bij de ANBOS (Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging). Vergoedingen voor acne behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Je kunt met een aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komen. Een overzicht van de vergoedingen van alle zorgverzekeraars klik hier.

Voordelen van een YDUN Laserbehandeling

  • Huidverjonging door collageen aanmaak diep in de huid, daardoor krijg je een stevigere en gladdere huid met zichtbaar minder rimpels!
  • Acne littekens of littekens door chirurgie en brandwonden.

De behandeling duurt 30 tot 60 minuten. De specialiste tekent het huidgebied af en koelt het te behandelen gebied met coldpacks. Daarna geeft zij gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld. Je voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. Pijnstilling is meestal niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid weer en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en gezwollen, dit kan 2 tot 24 uur aanhouden. Na 3 tot 10 dagen kan de huid een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 50.

Binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden goed zichtbaar. Collageenopbouw is immers een proces dat tijd nodig heeft. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal na verloop van tijd niet verdwijnen, dus de resultaten zijn blijven

De laserbehandeling op acné-littekens is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het nodig om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

Er zijn 1 tot 3 behandelingen nodig, ongeveer vier weken van elkaar gescheiden. Het is afhankelijk van de klacht.

De behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur. Je ziet na de behandeling dat de huid rood is en licht gezwollen. De roodheid kan twee dagen aanhouden en de zwelling neemt al binnen een half uur af. De huid kan wat branderig of prikkelend aanvoelen, maar dat is meestal dezelfde dag al verdwenen. Je hoeft dus geen vrij te nemen van je werk of feestjes te ontlopen. De behandeling past door de nieuwe techniek prima in je dagelijkse bezigheden.

Het resultaat bij acne behandeling:

Het resultaat bij Litteken behandeling:

Prijslijst
Litteken laserbehandeling
v.a. €150,00
Acne behandeling
v.a. €89,50
Acne en litteken Duo peeling
v.a. €154,50

Bekijk andere behandelingen:

Gratis huidscan

Voor we een behandeling kiezen gaan we de conditie van je huid vast te stellen.

Couperose

Het wapen in de strijd tegen roodheid als gevolg van gebroken bloedvaatjes.

Ance acid duo peeling

Levert een mix van actieve plantaardige ingrediënten die diep in de huid dringen.