Acné behandeling & Acné litteken behandeling Nijmegen Muriel Snijders

Acne therapie Nijmegen

Acne behandeling vanaf € 86,00
Litteken behandeling vanaf € 150,00

Kom voorgoed af van je Acné-littekens met de laserbehandeling

Door acné heeft onze huid heel wat te verduren en soms is de huid niet in staat om de schade van acné goed te herstellen. Ontstekingen door acné kunnen resulteren in acné-littekens en die kunnen we als zeer storend ervaren. Acné-littekens zijn het gevolg van beschadigde bindweefselvezels in de diepere huidlaag, de lederhuid.

Om deze huidlaag te behandelen, maken wij bij Men & Women’s Care, gebruik van fractionele lasertherapie. Met lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor de huid geleidelijk sterker en gladder wordt. Ook striae, huidveroudering en littekens kunnen we met deze methode behandelen.

Wij staan geregistreerd bij de ANBOS (Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging). Vergoedingen voor acne behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Je kunt met een aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komen. Een overzicht van de vergoedingen van alle zorgverzekeraars kun je zien als je op deze link klikt.

afspraak maken Over ons

Waar bestaat een acne behandeling uit?

Met een intensieve acne huidbehandeling kun je veel problemen door acne verhelpen en voorkomen. Je huid oogt en voelt een stuk rustiger na de acne behandeling. Of we zorgen dat de acné littekens verminderen.
Samen met jou bepalen wij welke behandeling ingezet zal worden.

  •  uitdrukken van comedonen( mee-eters) en acne (puistjes)
  •  chemische peeling d.m.v. duo peeling salicyl en appelzuur
  •  gebruik van het microdermabrasie apparaat bij o.a. acne littekens
  •  fractionele laser behandeling

Wij staan geregistreerd bij de ANBOS (Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging). Vergoedingen voor acne behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Je kunt met een aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komen. Een overzicht van de vergoedingen van alle zorgverzekeraars kun je zien als je op deze link klikt.

Acné behandeling in Nijmegen

Bekijk de video van een Ydun laser behandeling

Voordelen van een Ydun laser behandeling

  •  Acné littekens of littekens door chirurgie en brandwonden.
  •  Huidverjonging door collageen aanmaak diep in de huid, daardoor krijg je een stevigere en gladdere huid met zichtbaar minder rimpels!
  •  Striae als het roze of paars is

De Frax 1550-laser maakt gebruik van koeling; koele vochtige lucht wordt op de huid geblazen op het moment van de behandeling, waardoor het minder gevoelig is. Een groot voordeel van fractionele laserbehandeling is dat de buitenste laag van de huid gesloten blijft. Terwijl de diepe huidlaag intensief wordt behandeld, blijft de huid rondom de laserpulsen intact. Hierdoor is er weinig kans op complicaties als infectie en pigmentverschuivingen en het herstel van de huid zal hierdoor sneller verlopen.

Maak direct een afspraak

Hoe verloopt een acné: fractionele laser behandeling?

De laserbehandeling op acné-littekens is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het nodig om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.
De behandeling duurt 30 tot 60 minuten. De specialiste tekent het huidgebied af en koelt het te behandelen gebied met coldpacks. Daarna geeft zij gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld. Je voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. Pijnstilling is meestal niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid weer en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.
Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en gezwollen, dit kan 2 tot 24 uur aanhouden. Na 3 tot 10 dagen kan de huid een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 50.
Binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden goed zichtbaar. Collageenopbouw is immers een proces dat tijd nodig heeft. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal na verloop van tijd niet verdwijnen, dus de resultaten zijn blijvend.
Er zijn 3 tot 5 behandelingen nodig, ongeveer vier weken van elkaar gescheiden. Het is afhankelijk van de klacht. Daarna zal je ruim drie maanden moeten wachten tot na je laatste behandeling, tot je het eindresultaat kan zien, want zo lang werkt het effect van de laserbehandeling door.
De behandeling duurt ongeveer een half uur tot een uur. Je ziet na de behandeling dat de huid rood is en licht gezwollen. De roodheid kan twee dagen aanhouden en de zwelling neemt al binnen een half uur af. De huid kan wat branderig of prikkelend aanvoelen, maar dat is meestal dezelfde dag al verdwenen. Je hoeft dus geen vrij te nemen van je werk of feestjes te ontlopen. De behandeling past door de nieuwe techniek prima in je dagelijkse bezigheden. Voor meer informatie maak vrijblijvend een afspraak voor een intake gesprek.

Bekijk de video van een Ydun laser behandeling

Wat zeggen onze klanten?